Divendres, 18 de Juny de 2021
La Febrˇ La Febrˇ
Muntanyes de Prades
On fins i tot el temps s'atura!
 
 
Salutaciˇ de l'Alcalde
 
Ajuntament
Consistori
Administraciˇ
 
Projectes i obres
 
Turisme
On som?
Allotjaments
Restauraciˇ
Muntanyes de Prades
 
El Poble
Situaciˇ
Hist˛ria
Llocs d'interŔs
Festes locals
Activitat Econ˛mica
Origens etimol˛gics
Hist˛ria de l'Escut
Visita virtual 3D
 
Equipaments
Local Social
Sala Polivalent
Biblioteca Municipal
 
Joves
 

 
áá
El Poble

  Situaciˇ
La Febró és un dels pobles més alts del Camp de Tarragona, situat més concretament al nord de la comarca del Baix Camp i a una alçada de 753 m. Actualment té una població de 58 habitants.

Limita amb els termes municipals de Prades al nord, Capafonts al nord-est, La Mussara al sud-est, Arbolí al sud-oest i Siurana a l'oest.

La Febró està rodejada pel massís dels Motllats, la Serra d'en García i la Serra de la Cometa. Serres que confereixen al poble un entorn fantàstic gràcies als seus relleus calcaris amb grans cingleres, avencs i coves.

A la Febró hi neix el riu Siurana, el seu cabal és engreixat en el mateix terme per diferents barrancs amb formacions peculiars i bassals a la roca, Barranc de la Cova del Corral, Barranc de la Foradada, L'avellanar i el Barranc dels Gorgs entre d'altres. En el terme municipal hi han infinitat de fonts l'aigua de les quals brolla amb força i és d'una qualitat excel·lent.

El clima de la Febró és mediterrani, però a causa de la seva alçada està dotada d'uns hiverns freds i uns estius temperats. Durant l'any bufen diversos vents que condicionen encara més el clima com pot ser el Vent de Llevant que aporta plujes a la tardor i boires que treuen el cap per les serres de l'est. La Marinada que és humida i fresca i que durant l'estiu refresca les migdiades dels vilatans. El Serè que és sec i impetuós i que es manifesta ocasionalment entre tardor i hivern. La Tramuntana que causa moltes gelades durant l'hivern i finalment el vent del Joanet que bufa des del coll de Capafonts al nord de la Febró. 
El temps
RÓdar metereol˛gic
El temps en directe
Avisos metereol˛gics
 
Entitats
ADF - Muntanyes de Prades
Societat de Cašadors de Sant Esteve
Colla Gegantera de La Febrˇ
 
Informaciˇ ciutadana
TelŔfons d'urgŔncies i d'interŔs
FarmÓcies
Avisos Fitosanitaris
Horari d'autobusos
Horari del metge i la infermera
 
Recollida selectiva
 
ButlletÝ Febronenc
 
Novetats a la web
 
Altres
└lbums
Ajuda'ns a millorar
Cerca al web